https://www.blivgladnu.dk/frederiksberg-naturen-midt-i-storbyen/

Frederiksberg: Naturen midt i storbyen

Frederiksberg er den bydel i København, der har de skønneste parker. Punktum.

I bedste Central Park-stil ligger mange grønne områder klods op ad tæt bebyggelse og trafikerede veje. Alene Frederiksberg Have og Søndermarken, der kun adskilles af Roskildevej, udgør et af Nordeuropas største parkområder beliggende i en by.

Frederiksberg har bestemt mange åndehuller, der er en vandretur værdig, og her får du et lille overblik over nogle af de smukke naturområder, der ligger som oaser midt i storbyens larm og trivsel.


Frederiksberg Have

Den over 300 år gamle, grønne Frederiksberg Have behøver vist ingen større introduktion. Med alt fra ældgamle træer, snoede stier, et slot til en kanal med robåde, er Frederiksberg Have med god grund et af Københavns mest attraktive anlæg.

Det romastisk inspirerede kæmpeareal tiltrækker både unge såvel som gamle, og slottet ved søen er desuden hvert år samlingspunkt for tusindvis af københavnere på Sankt Hans aften, der traditionen tro mødes til hekseafbrænding, samler og sang.


Søndermarken

Søndermarken blev anlagt på samme tid som Frederiksberg Have, og det store areal er ligeledes et romantisk inspireret haveanlæg. Søndermarken er en smuk landskabshave, der har været benyttet til mange forskellige begivenheder gennem tiden.

Af større begivenheder i nyere tid har haven dannet ramme for Vanguard Festival, som løber af stablen for tredje gang nu i weekenden den 31. juli og 1. august.

I 2011 blev der anlagt en interaktiv motionsrute på 2,5 kilometer. Ruten rummer fire facilitetsområder, og hele stiens længde er der lys, der guider dig gennem med markeringer for hver 100 meter, så du let kan holde styr på, hvor langt du bevæger dig.

Derudover har motionsruten en ”harefunktion”, hvilket indebærer, at du ved rutens start vil have mulighed for at vælge en hastighed, du ønsker at løbe, hvorefter et lys vil vandre fra lampe til lampe ruten i gennem, som du kan følge i et stabilt tempo.


Det Kgl. Danske Haveselskab

Det Kongelige Danske Haveselskab blev grundlagt i 1830, og anlægget er gennem tiden blevet omlagt af forskellige tiders fornemmeste arkitekter. Det grønne område byder på mange små haveanlæg, der har særpræg, som strækker sig lige fra det klassiske over til det moderne.

Hvis du har en indre botaniker, kan haven friste med massevis af forskelligartede blomster og planter, og du kan hele året rundt opleve sjældne plantesammensætninger.

I haven ligger også mange restauranter, og særligt må ”Mielcke & Hurtigkarl” fremhæves, da Masterchefkokken Jakob Mielcke anvender grønt fra haven i sine serveringer, der oftest får rygende varm omtale fra fagfolk inden for gastronomi.


Universitetshaverne på Frederiksberg

Fra forår til efterår byder Universitetshaverne ved Bülowsvej på et væld af blomster, der uden tvivl vil betage dig med deres farverige fremtoning og fortryllende dufte.

Haverne blev anlagt i 1858 og består udover massevis af blomster også af mange eksotiske træer, lægeplanter og små krogede stier, der delvist er i skygge af de store træer, der svajer ind over de små grusstier.


Lindevangsparken

Et andet sted, blomsterne trives i sommerhalvåret, er i Lindevangsparken. Den centralt placerede park udgøres ud over blomster også af et stort legeareal, der byder på masser af fristelser og aktiviteter for de små.

Om sommeren er der i parken også et soppebassin beregnet til børn samt en bold- og rulleskøjtebane. Om vinteren anlægges en kunstig skøjtebane, som er at finde fra første december til sidste dag i februar.

Leave a comment