Blowerdoor test: Red dit varmeforbrug

Blowerdoor test er simpel
https://www.blivgladnu.dk/blowerdoor-test-red-dit-varmeforbrug/

Det er muligt at redde dit varmeregning og varmeforbrug ved at få foretaget en blowerdoor test. Der er mange, som ikke ved hvad en blowerdoor test er. De ved heller ikke hvordan og hvornår en sådan test skal udføres. I dette indlæg får du alt at vide om en blowerdoor test. Herefter kan du overveje om det er noget, som du behøver at få udført i din bolig. Der er mange danskere, som får udført denne test og i de fleste tilfælde er der penge at spare i det lange løb.

Hvad er en blowerdoor test?

En blowerdoor test bruges til at dokumentere om en bygning er utæt og i hvor stort et omfang bygningen er utæt. Der er flere grunde til, hvorfor en ejendom bør være tæt. Hvis ejendommen er utæt, så slipper varmen ud. Dette har konsekvenser, da dette betyder, at du skal bruge meget mere energi på holde ejendommen opvarmet. Dette går ud over varmeregning og selvfølgelig også miljøet. Jo mere energi, som går til spilde, jo værre er det for miljøet. Dette har medført, at der i dag er et krav om, at nye huses tæthed kontrolleres. På denne måde undgår vi forhåbentligt varme- og energispild i fremtiden.

Hvorfor udføres testen?

En blowerdoor test sætter ejendommen på et over- eller undertryk, som viser hvor tæt/utæt ejendommen er. Undertrykket fra testen medfører, at luften finder vej ind i huset via husets ujævnheder i klimaskærmen, for at udjævne undertrykket. Luftgennemstrømningen, som kører gennem huset i denne process, måles og dokumenteres. Hvis testen viser, at ejendommen ikke kan overholde tæthedskravene fordi intern luft flyttes mellem lejlighederne, så tilbydes en større test. Her sættes der modtryk på i de tilstødende lejligheder. På denne måde elimineres den interne luft fra tilstødende lejligheder. På denne måde vil der kun blive testet på klimaskærmen og den luft som kommer udefra.

Hvornår udføres blowerdoor tests?

Testen udføres især på nye huse, som opføres. På denne måde kan vi sikre fremtidens energiforbrug. Selvfølgelig kan utætheder fremkomme efterhånden og det afhænger meget af ejendommens alder. Disse blowerdoor tests kan både udføres ved en nybygning når klimaskærmen er monteret og inden beklædningen bliver monteret. Blowerdoor tests kan også udføres når bygningen er nøglefærdig. Derudover kan testen også udføres ved 1 års garanti eftersyn og 5 års garanti eftersyn.

 

Har du en have, som mangler en makeover? Så burde du overveje Anlægsgartner Roskilde, som er professionelle i udførelse af haveanlæg