https://www.blivgladnu.dk/brystloft-og-brystforstorrende-operationer-hvad-gor-du/

Brystløft og brystforstørrende operationer – Hvad gør du?

Brystløft

Går du og overvejer at få foretaget et brystløft eller en brystforstørrelse? Mulighederne er mange, men det er vigtigt, at du gør dig nogle tanker inden operationen – så du kan være sikker på at opnå et resultat, der gør dig glad i mange år fremover.

I denne artikel bliver du klogere på alt, der er værd at vide, inden du træffer beslutningen om at få lavet nye bryster.

Inden brystoperationen

Du har sikkert en forestilling og et ønske om, hvordan dine nye bryster skal se ud. Inden selve operationen er det vigtigt, at du er klar over, at alle mennesker er forskellige. Derfor er det umuligt at sammenligne andres resultater med dine forventninger. Mange billeder af brystløft eller andre brystoperationer skal du se som en indikation af, hvordan dine nye bryster kan komme til at se ud – det er ikke en garanti!

Lad derfor også være med at tro, at dine nye bryster bliver identiske med din venindes.

Forventninger til dine nye bryster

Mange bliver skuffede, når de står tilbage med et par nye bryster, der slet ikke stemmer overens med deres forventninger inden operationen. Der er mange faktorer, der har betydning for, hvordan dine nye bryster kommer til at se ud. Det gælder blandt andet dine nuværende brysters form, hudens elasticitet og brysternes position.

Ar og heling

Det er vigtigt, at du også ved, at du vil få ar – der ikke er usynlige! For nogle vil arrene blive lyse og mindre tydelige med tiden, men for mange vil arrene være relativt tydelige. Det er forskelligt, hvor arrene er placeret, og nogle steder er lettere at skjule end andre.

Din alder har betydning for helingsprocessen. Er du ung, vil sårene ofte hele hurtigere, end hvis du er oppe i årene. Der er fordele og ulemper i forhold til alder. Har du lidt flere år i bagagen er du ofte også mere velovervejet, end hvis du er helt ung.

Er du ryger, skal du være klar over, at arrene kan hele langsommere – og blive grimmere. Dette kan derfor være (endnu) en god grund til at kvitte smøgerne.

Når vi nu allerede er ved dét med alder… Der er inden videnskabelige beviser for, at brystimplantater kan indvirke på graviditet eller evnen til at amme, men det er ikke desto mindre et emne, du skal tale med lægen om. Det skyldes blandt andet, at en graviditet, vægttab/vægtforøgelse og amning muligvis kan påvirke udseendet på dine nye bryster.

Det er derfor værd at overveje, om du er et sted i livet, hvor det giver mening at få lavet nye bryster.

Brystimplantaters holdbarhed

Du kan forvente, at dine brystimplantater skal udskiftes inden for 10-15 år. I den forbindelse bør du undersøge, om der foreligger en garanti eller forsikring. Det vil vi komme nærmere ind på senere i indlægget.

Komplikationer ved brystoperationer

Du har sikkert allerede hørt om kapseldannelser og infektioner. Ikke desto mindre er det komplikationer, som du skal sætte dig ind i, inden du vælger at få foretaget en brystforstørrende operation. Det er en risiko, som uundgåeligt hører med til dét at få lavet nye bryster. Hvad vil det betyde for dig, hvis dine nye bryster vil medføre infektioner eller kapseldannelser?

Du kan forvente at skulle tage stilling til spørgsmål som disse:

  • Handler ønsket om en brystoperation om, at du mangler volumen, symmetri – eller vil du blot gerne have løftet dine bryster?
  • Er der garanti på implantaterne dét sted, du overvejer at få lavet brysterne?
  • Er der forsikring? En operationsforsikring kan dække visse kapseldannelser med mere i 5 år.
  • Hvordan er dit  generelle helbred?
  • Tager du medicin?
  • Er du allergisk?

Der er naturligvis mange flere, men dette er bare for at give dig en forståelse for, at en brystoperation ikke bare lige er noget, man gør impulsivt – det kræver en masse overvejelser.

Bedøvelse

Brystoperationer kan både foregå i lokalbedøvelse og i fuld bedøvelse. Dette afhænger selvfølgelig af hvilken operation, der er tale om.

Er det for din egen skyld?

Selvom jeg muligvis kan lyde frelst, er det vigtigt, at du tager stilling til, om det er for din egen skyld, at du ønsker foretaget en brystoperation?

Hvis du ikke kan svare “ja” hertil, bør du stærkt overveje, om et par nye bryster er det rigtige for dig. Mange patienter der får foretaget skønhedsoperationer har (også) et dårligt selvværd, og det er ikke sikkert, at du vil opleve et bedre selvværd blot ved at få lavet nye bryster.

Vi mennesker har det med hele tiden at finde nye ting at være kede af ved vores udseende. Rigtig mange vil opleve en bedre selvtillid, men det er ofte også dem, der har gjort sig mange overvejelser, og som har overvejet en operation længe. En brystforstørrelse bør med andre ord ikke være en spontan beslutning!

Et godt råd

Uanset hvad skal du altid booke en konsultation, hvor du taler med en professionel om dine overvejelser – samt bevæggrunden for operationen.  Tag gerne rundt til flere forskellige klinikker og vælg så den klinik, som du føler dig mest tryg ved. Det er som regel det bedste udgangspunkt.

Priser på nye bryster

Lad være mere at sortere klinikker fra på baggrund af prisen! Du skal forhåbentlig have glæde af dine nye bryster i mange år fremover, så prisen er absolut ikke afgørende for, hvilken klinik du skal vælge!

Tilskud: Har du gener på grund af dine nuværende bryster, kan du måske få tilskud til operationen. Tal med din praktiserende læge om dine gener, og vedkommende vil fortælle dig om dine muligheder.

Efter brystoperationen

Når det handler om nye bryster, er det ikke bare sort-hvidt. Der er et væld af forskellige muligheder – former på implantater, teknikker for operationen, materialer;silikone, saltvand, eget fedt etc. etc.

Derfor er det også vigtigt, at lægen sætter dig grundigt ind i både fordele og ulemper ved dem alle. Så er sandsynligheden for, at du vil opnå det bedste resultat, størst. Når du har valgt den klinik, som du ønsker skal foretage operationen, skal du regne med at afsætte 2 ugers fri fra dit arbejde. Det kan derfor være en fordel at bestille tid til operationen i en periode, hvor du afholder ferie.

Her er nogle generelle ting, som du kan forvente efter brystoperationen:

  • De fleste kan tage hjem få timer efter operationen.
  • Du kan tage et bad efter 1. døgn, når bandager er fjernet.
  • Dine sting bliver fjernet inden for 2-3 uger.
  • Dine nye bryster vil føles spændte i en uges tid, og du vil have blå mærker, der vil forsvinde efter omkring 2 uger.

Plastikkirurgisk Speciallægeklinik

Jeg kender flere tidligere kunder, der har talt virkelig godt om denne klinik, og jeg kan derfor stærkt anbefale dem!

Klik her for at kommer ind på deres hjemmeside, hvor du kan læse om de forskellige operationer, priser og meget mere.

Held og lykke.

Leave a comment