https://www.blivgladnu.dk/drommer-du-om-at-laese-i-udlandet/

Drømmer du om at læse i udlandet?

læse i udlandet

Rigtig mange, unge især, drømmer om et udlandsophold. Om det er at rejse rundt og opleve forskellige dele af verden, finde et arbejde et sted, tage en praktik eller læse i udlandet, så er det alle sammen drømme, som er værd at gå efter. Jeg har selv boet i både London og USA i perioder af mit liv, og selvom det har været skræmmende at tage springet og læse i udlandet, så er det nogle oplevelser der har gjort mig glad og rig på erfaring.

Efter som jeg selv har boet i udlandet, vil jeg gerne dele mine tips og erfaringer med jer, uanset om du vil rejse, arbejde eller læse i udlandet. Så her kommer 3 råd du bør have i tankerne, hvis du overvejer at rykke udenlands.

Vil du studere, arbejde, i praktik eller blot opleve?

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at du får klargjort hvad det er du vil. Du har måske en by du drømmer om at bo i, men om du vælger at læse i udlandet eller rejse til et bestemt sted for at opleve den del af verden, er naturligvis ikke lige meget. Når det kommer til praktik- og studie ophold i udlandet, kan en vejleder på dit uddannelses sted ofte hjælpe dig. Vil du ud og rejse for at opleve, så kræver det at du har en masse penge sparet op. Så måske du bruger et sabbat år på at arbejde en hel del, for at få råd til at flytte til din drømmeby for en periode.

Gør noget for at skabe dig et netværk hjemmefra

Netværk er vigtigt, specielt når du kommer til et nyt sted, hvor du ikke kender nogen. Meld dig derfor ind i diverse grupper, f.eks. på facebook. Der findes både studiegrupper, grupper for danskere som befinder sig i New York, Berlin, Hong Kong etc. Her er der god mulighed for hjemmefra at stille spørgsmål, om ting du er i tvivl om f.eks. i forbindelse med at læse i udlandet. Husk også at opdatere din LinkedIn profil, så mulige medstuderende og arbejdspladser, kan læse mere om hvad det du kan og hvad det er du søger.

Sæt dig ind i det enkelte lands kultur

For bedre selv at kunne forstå det land du skal bo i, er det en god idé at sætte sig ind hvordan deres kultur er. På den måde kan du bedre forholde dig til ting, som de gør anderledes end vi gør i Danmark. Er der f.eks. en majoritet af en hvis religiøs overbevisning, en anderledes adfærd etc etc? F.eks. har USA et service niveau som vi nok ville klassificere som noget lavere end i Danmark, men de har også et meget udadvendt folkefærd. Asiater har større klasseforskelle på arbejdspladsen og ortodokse jøder giver ikke hånd. Sådan nogle ting er ganske gode at vide, når du kommer til et nyt sted og f.eks. skal læse i udlandet.

 

Leave a comment