https://www.blivgladnu.dk/log-ind-pa-din-netbank-med-emojis/

Log ind på din netbank med… emojis

Hvis du har svært ved at huske dit password, får du muligheden for at logge ind på din netbank med eksempelvis et mix af dine fire yndlingsfrugter, eller hvad du ellers ønsker at huske på.

 

Emoji-kode: Mere praktisk end en talkode (og meget sjovere)

Forskere har længe været enige om, at det er lettere at huske billeder, end det er at huske tal- og bogstavekombinationer.

Netop denne kendsgerning har britiske Intelligent Environments udnyttet, og således har firmaet udviklet et login-system, der baserer sig på de vanvittigt populære japanske emojis, som kun bliver flere og flere.

 

Flere kombinationsmuligheder – større sikkerhed

Det er faktisk mere sikkert at benytte en kode bestående af smileys og symboler. Det er det, fordi der er flere emoji-symboler, end der er tal.

Således vil en login-kode bestående af fire tal have lidt over 7.200 kombinationsmuligheder, mens et password bestående af fire emojis har knap 3.500.000 forskellige kombinationer, da login-systemet inkluderer 44 forskellige emojis.

Med andre ord er der altså omkring 480 flere kombinationsmuligheder ved at benytte det alternative smiley/symbol-login.

 

Log ind med en historie

Flere taler om, at de mange forskellige emojis nærmest kan betragtes som et sprog i sig selv, og det er i dag blandt andet muligt at læse, eller nok rettere afkode, klassikeren Alice In Wonderland fortalt udelukkende ved brug af emojis.

Så hvis du har en historiefortæller i maven, kan du jo tænke over, om du vil logge ind med din egen, unikke novelle. Du kan også overveje om der er fire emoji-symboler, du synes, afspejler netop din person.

Hvem siger, det ikke skal være sjovt at logge ind på sin netbank?

 

Se en introduktion til systemet her:

 

 

Leave a comment