Medicinsk Cannabis til syge danskere

Medicinsk cannabis mod smerter
https://www.blivgladnu.dk/medicinsk-cannabis-til-syge-danskere/

Cannabis har altid været kontroversielt, da det ofte forbindes med kriminalitet og misbrugere af stoffet. Men rent faktisk er der mange ekstremt nyttige formål med cannabis planten. Til patienter der ønsker at mindske smerter der er kommet i forbindelse med et sygdomsforløb, har medicinsk cannabis potentielt en fulstændigt lindrende effekt. Dette gælder selvfølgelig kun hvis man har lægefagligt belæg for at indtage medicinen – det vil altså sige at man skal have recept på produktet.

Hvad er medicinsk cannabis?

Medicinsk cannabis betegner en lang rækker produkter som indeholder dele af cannabisplanter, stoffer fra planten eller syntetisk fremstillede cannaboider. Denne form for cannabis fås i række forskellige forme og størrelser. Herunder kan man fx. få cannabisolie, cannabisblomster, mundhule spray, kapsler og tabletter. Dette er for at gøre det nemmest muligt for patienten at optage sin medicin.

Hvad kan medicinsk cannabis lindre?

Medicinsk cannabis egner sig ikke til alle sygdomme og det er derfor bedst at konsultere med sin læge hvilken behandlingsform der er bedst egnet til ens eget sygdomsforløb. Men ofte bruges det til at lindre smerter ved en lang række sygdomme så som kræft, nervesmerter og sclerose. I takt med at den medicinske cannabis bliver kontrolleret, kan man også dosere på en måde, så det ikke skader patienten.

Er cannabis ikke ulovligt i Danmark?

I december 2017 blev alle 9 partier i folketinget enige om en forsøgsordning med cannabis som skulle træde i kraft d. 1 januar 2018. Formålet med denne forsøgsordning er at give patienter mulighed for at blive behandlet – og dermed afprøve den medicinske cannabis. Dette gælder dog kun hvis patienterne ikke har haft gavn af konventionel medicin. Et stort problem var at mange patienter blev nødsaget til at selvmedicinere, med produkter der ikke er kontrolleret ordenligt. Dermed kunne man skabe mere sikre og lovlige rammer for patienter der anvender medicinsk cannabis.

Hvad er egentlig så forskellen?

I virkeligheden kan cannabis købt uden for recept indeholde en lang række farlige stoffer. I og med cannabisen overhovedet ikke kontrolleres af myndigheder, kan man ikke vide hvad den indeholder. Det illegale marked forsøger også at sælge for at fremme rusen fra cannabis. Dette har gjort at cannabis produkter er blevet meget stærkere de seneste år. Den højpotente cannabis kan betyde overpåvirkning hos enhver patient og dermed hæmme effekten.

 

 

Det er et stigende fænomen at man bliver mere stresset i sin hverdag. Skære du tænder om natten men ved ikke hvorfor? Læs mere om hvorfor du gør det via linket!