https://www.blivgladnu.dk/sommerslutspurt-og-din-forbraending-med-8-simple-tips/

Sommerslutspurt – Øg din forbrænding med 8 simple tips

Hvis du ikke helt har ramt bikiniformen og gerne vil sætte en slutspurgt ind for at stå helt skarp, når vi når sensommerens sidste solskinsdag, kan du med et par simple råd booste din fedtforbrænding og nå i mål, inden årets sidste badedag indtræffer.


Spred din motion ud over ugen

Hvis du har for vane at træne eller motionere på bestemte dage, kan det være en fordel at sprede motionen ud over ugens forløb. Det er nemlig bedre at være lidt aktiv hver dag frem for at være meget aktiv én dag i ugen og mindre aktiv de resterende seks.

Sløjf eventuelt søndagsløbeturen og gør det til vane at cykle på arbejde hver dag – på den måde holdes forbrændingen på et fordelagtigt niveau hver dag i hele ugen.


Glem fasten 

Hvis du ønsker at øge forbrændingen, må du vende det døve øre til de mange sulte/fastekure som eksempelvis den populære 2:5-fordeling. Fastekure forringer stofskiftet, og du bør indtage omkring 1200 kalorier dagligt, hvis din forbrænding ikke skal køre i tomgang.


Find frugten frem

Selvom mange helsefreaks og sundhedseksperter ofte har påpeget, at der er rigeligt med sukker i mange frugter, så er frugters indhold af blandt andet mineraler rigtig godt for fordøjelsen – og altså derfor også for din forbrænding.

Variér gerne dine frugtvalg således at kroppen stimuleres af forskellige vitaminer, mineraler, fibre og andet godt fra frugtriget.


Drik mindst 2 liter vand dagligt

Hvor meget væske skal du indtage dagligt for at holde forbrændingen oppe? Minimum to liter om dagen, lyder et klassisk kostråd.

Et dagligt indtag på mindst to liter vand er med til at holde forbrændingen oppe, da kroppen bruger energi på at varme vandet, du indtager, op til kropstemperaturen.

Det er i øvrigt anbefalet, at du koger vandet, inden du indtager det, hvis du vil have den maksimale effekt. Ved at koge vandet, damper du klor og bakterier af, og du gør det nemmere for din krop at optage væsken.


…og spis fedt og protein til

Fedt er ikke nødvendigvis et fy-ord i forbrændingssammenhæng, da de umættede fedtstoffer, der særligt kommer fra planteriget, er med til at øge din forbrænding. Kombineres de sunde fedtstoffer med rigelige mængder protein, er der for alvor sat gang i kalorieafbrændingen. Vand, fedt og protein er en vinderkombination, der for alvor holder forbrændingen oppe.

Markante mængder protein giver desuden en god mæthedsfornemmelse, og derfor kan et højt dagligt indtag af protein bevirke, at du ikke forfalder til usunde fristelser, fordi du føler dig mæt mellem måltiderne.


Kombinér kredsløbs- og styrketræning

Kredsløbstræning giver den højeste forbrændingseffekt i øjeblikket, mens styrketræning bevirker en god efterforbrænding. En kombination af de to træningsformer er derfor den mest optimale måde at bibeholde et højt forbrændingsniveu, da kredsløbstræningen giver forbrændingen et markant nøk opad, mens du er i gang, og efterforbrændingen fra styrketræning foregår i op til seks timer efter, du har stoppet træningen.

I øvrigt er det en god idé at træne med egen kropsvægt, da denne træningsform styrker din balance, og du kan i mange tilfælde undgå skader, da du bevæger din krop mere naturligt, i forhold til når du bruger diverse vægte og træningsmaskiner i fitnesscentret.


Stress af og lav vejrtrækningsøvelser

Hvis du stresser, er kroppen ikke i balance, og det vil sætte sig på din forbrænding – og på sigt på maven. Find pauser i hverdagen og sørg for at slappe af, når muligheden byder sig.

Det kan lyde banalt, men faktisk kan fem gode, dybe vejrtrækninger om dagen øge din forbrændingen – og så styrker du endda immunforsvaret i samme ombæring.

Forsøg at gøre det til vane at lave vejrtrækningsøvelser inden du går i seng. Når du alligevel er sengeklar, har du løst tøj på og kan let indtage en behagelig position. Når du mærker roen sænke sig i kroppen, skal du blot trække så meget luft ind, som du kan, og puste denne stille og roligt ud igen. Gøres dette fem gange i streg, har du på simpel vis sat skub i forbrændingen.


Hav balance i søvnregnskabet

Uden ordentlig søvn kan du ikke opretholde en sund forbrænding. Ligesom stress er en faktor, der bringer kroppen ud af balance, er søvn en ressource, vi bestemt ikke må undervurdere, hvis vi ønsker en stabil forbrænding.

Hvis du døjer med søvnløshed eller forstyrret søvn, kan du måske hente lidt inspiration i mit forrige indlæg ”Gode råd til de søvnløse”, hvor jeg rådgiver om, hvordan du kan bryde en ond spiral og komme ind i en sund søvncirkel.

 

Artiklen er baseret på sundhedsråd fra eksperterne Ida Krak, Bettina Borg og Bettinna Laxholm Delfs.

Leave a comment