Vandskade førte til affugtning af vores lejlighed

affugtning
https://www.blivgladnu.dk/vandskade-foerte-til-affugtning-af-vores-lejlighed/

Jeg kan godt starte indlægget her på en positiv note, og berette om hvor stor pris vi har sat på affugtning af vores lejlighed. Dog bør jeg nok forklare hvorfor en affugtning overhovedet var nødvendig. Du har sikkert luret dig frem til det ud fra overskriften, men ja, vi blev ramt af vandskade i vores lejlighed.

Affugtning af stuen i et snuptag

Måske har du selv været i samme situation som vi har, altså ift. at stå over for en vandskade i dit hjem. Det kan jo skyldes mange ting; et sprunget vandrør, beboelse tæt på havet, massivt regnvejr eller at man har glemt at slukke for vandet. I vores tilfælde skyldtes vandskaden at der gik håndværkere i lejligheden ovenpå. De havde vist fået lavet hul på et rør, og ret hurtigt var der begyndt at sive vand ned gennem loftet til vores stue.

Da vi ikke selv var hjemme på tidspunktet, havde vores vicevært (heldigvis) taget sig den frihed at låse sig ind i vores lejlighed for at forsøge at stoppe skaderne. Han var hurtig til straks at sørge for affugtning, og tørrede selvfølgelig det vand væk han nu kunne. Den største skade var sket i loftet, men der var også dryppet vand ned på vores spisebord, som desværre havde haft nogle timer til at ligge og suge ind i træet på bordet.

Sådan kom vi af med fugten igen

Det er selvfølgelig en mega uheldig situation at stå i. Det er altid bøvlet når ens ting bliver ødelagt, og man så skal have nogle til at komme og lave loftet, og samtidig kontakte forsikring angående de genstande som blev ødelagt ved vandskaden som elektrikerne ovenpå uheldigvis fik forsaget. Den affugter som vore vicevært havde sat op, endte vi med at have stående i et par uger, så den kunne suge så meget fugt til sig som muligt. Tanken om at der skulle ophobe sig fugt og senere svamp i vægge og lofter, var ikke særligt tiltalende, så vi gjorde virkelig hvad vi kunne for at affugte rummet.

Det er selvfølgelig super rart at et firma bare kan stille en maskine til rådighed til affugtning, men selvfølgelig ville man da helst have været hele scenariet foruden. Jeg har dog efterfølgende kunne læse mig frem til at nogle firmaer foretager en præventiv affugtning, hvilket betyder at man på den måde kan modvirke at der opstår fremtidige fugt skader. Det er jo egentlig ganske smart. Selvom det var nemt for min vicevært at leje en affugter til os, så må en forebyggende løsning jo være en ganske god investering i sit hjem.