En social og sundhedsuddannelse var det rigtige for mig

social og sundhedsuddannelse
https://www.blivgladnu.dk/en-social-og-sundhedsuddannelse-var-det-rigtige-for-mig/

Har du selv overvejet en social og sundhedsuddannelse? Jeg har bestemt ikke fortrudt mit valg, selvom det tog mig nogle omveje at komme frem til den rigtige beslutning. Hvis du lige som jeg har svært ved at finde ud af hvad du vil læse eller hvad du vil arbejde med, så kan jeg kun anbefale dig at læse mit indlæg her.

Derfor tog jeg en social og sundhedsuddannelse

Som sagt, så havde jeg svært ved at finde ud af hvad det egentlig var jeg gerne ville. Jeg har ikke en gymnasial baggrund og følte ærligt talt at det begrænsede mine muligheder en smule. Jeg har dog aldrig været bleg for at arbejde og tage fat. Måske var det derfor at en social og sundhedsuddannelse passede mig så godt. Jeg har 10. klasse og efter det prøvede jeg lidt forskelligt før jeg fandt min rette plads. Jeg arbejdede i en børnehave og startede faktisk på uddannelsen til pædagogisk assistent, men fandt ud af at det ikke var det jeg skulle. Jeg startede noget tid efter på en social og sundhedsuddannelse, efter at have været til åbent hus.

Jeg havde haft lidt virker jobs i hjemmeplejen og vidste at der var mangel på arbejdskraft i den sektor. Jeg var egentlig meget glad for det job, så derfor tog jeg til åbent hus, og startede altså efterfølgende på en social og sundheds hjælper uddannelse. Det tiltalte mig virkelig meget at vi kunne prøve det hele af med et grundforløb, hvor man også kom ud i en lille snuse praktik. Jeg var klar på at tage resten af uddannelsen, og selvom skolebænken var lidt en udfordring for mig, så fik jeg meget viden med til mine praktikker/elevpladser. Heldigvis klarede jeg uddannelsen rigtig fint og har nu faktisk valgt at læse videre til social og sundheds assistent.

Jeg har fundet ud af hvad jeg vil

Jeg er nu godt halvvejs på sosu assistenten og har besluttet at jeg gerne vil fortsætte og læse til sygeplejerske efterfølgende. Så jeg forstsætter altså i sporet med en social og sundhedsuddannelse. Sygeplejerske er egentlig noget jeg flere gange har tænkt på at blive over de sidste år, men jeg har altid skudt tanken fra mig igen fordi jeg ikke havde en gymnasial baggrund. Derfor er det mega fedt at vide det kan lade sig gøre lidt af nogle omveje. Jeg kommer til at have virkelig meget brugbar erhvervs erfaring når jeg starter på den uddannelse, og så kan jeg endda få merit for et par ting pga. af mine to andre uddannelser.