Social og sundhedsuddannelse, er det noget for dig?

social og sundhedsuddannelse
https://www.blivgladnu.dk/social-og-sundhedsuddannelse-er-det-noget-for-dig/

Er du en af dem som er kommet ind på en social og sundheduddannelse rundt omkring i landet, og skal starte om lidt? Eller måske du stadig overvejer mulighederne for at studere eller arbejde i branchen?

Overvejer du en social og sundhedsuddannelse?

Hvis du overvejer om en social og sundhedsuddannelse er noget for dig, så læs med i indlægget her, hvor vi fortæller mere om selve uddannelsen og mulighederne for arbejde efterfølgende. SoSu uddannelserne rammer nemlig bredt, så du har derfor også en bred vifte af muligheder når du er færdig. Det kan være svært at vælge karriereveje med de mange muligheder vi har i dagens Danmark. Derfor kan det godt betale sig at undersøge de forskellige uddannelser som du overvejer, og også besøge dem til åbent hus arrangementer.

Her har du nemlig muligheden for at tale med både tidligere og nuværende studerende samt underviserne. Du kan høre mere om uddannelses forløbet, elev tid, praktik etc. En god ide er også at tale med en studie vejleder som kan guide dig i den rigtige retning. Det gode ved en social og sundhedsuddannelse er at der startes ud med et grundforløb, hvor man ligesom kan få prøvet faget af og se om det er noget for en. På den måde får man en god fornemmelse af strukturen og undervisnings formen.

Det kan du med en SOSU uddannelse

En SOSU uddannelse giver dig mange muligheder. Både fordi der er mangel på arbejdskraft inden for sundheds sektoren, men også fordi der er flere forskellige grene inden for en social og sundhedsuddannelse. Du kan f.eks. både læse til social og sundheds hjælper, og så bygge ovenpå med en social og sundheds assistent uddannelse. Mange af arbejds opgaverne kan minde om hinanden, men som assistent har du en anciennitet der gør at du f.eks. må dosere medicin til de borgere du har med at gøre. Når du arbejde som hjælper eller assistent kan du også dygtiggøre dig med kurser løbende.

Hvis du f.eks. har lyst til at blive vejleder for andre sosu elever, så er det noget du kan tage kurser i. Et fødevarehygiejne kursus er også altid en fordel at have. Du har også muligheden for på sigt at læse videre til f.eks. sygeplejerske, hvis du skulle få lyst til at udvide dit fag inden for sundheds sektoren. Med en social og sundhedsuddannelse kan du både arbejde i den udekørende hjemmepleje, på plejehjem, udslusningshjem, hospice eller andre former for plejegivende institutioner. Mulighederne er mange – det er bare med at finde ud af hvad der passer til dig.