https://www.blivgladnu.dk/fra-gadekunst-til-gallerikunst/

Fra gadekunst til gallerikunst

Kender du til den danske kunstner, der arbejder under dækket ”Husk Mit Navn”? Hvis ikke, så er det på tide, at du bliver klogere på Danmarks vel nok mest succesfulde graffitikunstner, der igennem de seneste år er begyndt at sælge deciderede værker i ramme, udstille på priste gallerier, og i øvrigt har han fået lov at male direkte på nogle af Rigshospitalets vægge. Hvorfor? Fordi kunst er godt for sjælen. Men hvorfor lige ham? Fordi hans kunst i særdeleshed er noget, der kan strække smilebåndet bredt.

Husk Mit Navn – Hvem Er Han?

Husk Mit Navn blev i sin tid kendt for sine karakteristiske, bløde graffitiværker, som stadigvæk pryder mure i massevis rundt om i verden. Særligt i København er der mange vægmalerier i offentligheden, og når du først er familiær med Husk Mit Navns særegne streg, er genkendeligheden ikke til at overse.

Stilen og udtrykket har nemlig ikke ændret sig meget gennem årene, selvom spraydåsen og de rå mursten i bredt omfang er skiftet ud med farveblyanter og lærred. Da Husk Mit Navn har løbet fra politiet mange gange, når han har villet ’udstille’ på en offentlig væg, har han hele sin karriere i bedste Banksy-stil evnet at holde sin identitet anonym.

Paradokser og papirklip

Det, jeg synes, er det bedste ved Husk Mit Navns værker, er, at han som regel tager fat i et paradoks, og via billede og sommetider tekst, lægger han et skarpt humoristisk snit, der oftest trækker på kulturelle fællesnævnere og stereotyper. Eksempelvis kunne han finde på at afbilde en person, der får fjernet sin ”no regrets”-tatovering. Det er da sjovt, er det ikke?

Husk Mit Navn er i den grad hårdtarbejdende, og han kanaliserer efterhånden sin kunst ud til masserne via mange forskellige kanaler. I øjeblikket udstiller han i det flotte V1-galleri på Vesterbro, mens han dagligt fodrer sine følgere på Instagram og Facebook med tegninger, der typisk er klippet mærkeligt til eller laver et fold på papiret, som giver en ekstra dimension.

Daglig inspiration der driver det gode humør

Hvis du ikke allerede følger Husk Mit Navn på Instagram eller Facebook, synes jeg, at du skal begynde på det. Her bliver jeg dagligt underholdt af det univers, kunstneren agerer i, og det er en kanon kilde til at få et smil frem på læben.

I videoen nedenfor kan du få en dybere forståelse af, hvem Husk Mit Navn er som kunstner, og du kan i øvrigt se en brøkdel af det, Husk Mit Navn kreerer og udstiller:

1 Trackback / Pingback

  1. Pssst! Her er 4 unikke tegnekunstnere, du skal følge på Instagram | Bliv Glad Nu

Comments are closed.