https://www.blivgladnu.dk/guide-scor-en-billig-afbudsrejse/

Guide: Scor en billig afbudsrejse

Vi er ved at runde årets første sommermåned, men decideret sommer har der desværre ikke været meget af. Juni måned har faktisk været den ringeste måned i 15 år, hvis vi kigger på gennemsnitstemperaturen. Det kan derfor være fristende at tænke ferien i sydlandske retninger. Men hvordan får du en pludselig afstikkerrejse til fornuftige penge?


Lur rejseselskaberne

Hvis du før har været heldig at finde en tiltalende afbudsrejse til en overkommelig pris, ved du, at processen kan være lang og frustrerende, da rejseselskaberne i den grad ved, hvornår de skal skrue op og ned for priserne.

Da det nærmest er ren psykologi for rejseselskaberne at tilpasse rejsepriser til behov alt efter vejr og periode, bør du følge et par simple råd, inden du tager kampen op med rejseindustrien.


Dan et overblik over udbuddet

Du kan med fordel vælge rejsesøgemaskiner, der tæller en masse rejseselskaber. Desto bedre du præciserer din søgning i forhold til destinationer, rejsedatoer, prisinterval og så videre, desto større overblik får du over, hvordan priserne på sådanne rejser forholder sig – og ændrer sig.

Det kan desuden være formålstjenstligt at tilmelde sig de mailservices, mange rejsesøgemaskiner tilbyder, så du dagligt kan få tilsendt en liste over rejser, der passer til dine kriterier.


Vær åben for alternative destinationer

Selvom ferien i Sydfrankrig sidste år var pragtfuld, gør du klogt i at gå forholdsvist åbensindet til tanken om en afbudsrejse, hvis det overordnet handler om at score en billig solskinsferie. Det kan vise sig økonomisk klogt at være mere fleksibel i forhold til valget af destinationer, og hvem ved, måske du ender i Italien til halvdelen af den pris, du gav for en tur til Frankrig året forinden.


Stor forskel på slutdestinationer

Nogle feriemål er bare billigere end andre. I forlængelse af ovenstående punkt må også slås fast, at hvis det primært handler om at komme sol og sommer i møde, bør du overveje feriemål, som generelt har et stort udbud af rejser. Eksempelvis er Tyrkiet og Bulgarien altid destinationer, som prismæssigt placerer sig i den lave ende af spektret.


Slå til mens solen skinner

Hvis du surfer sydlandske rejser på en regnvejrssøndag midt i den danske ”sommer”, finder du ikke skatten. Vejret afgør afbudsrejsepriserne. Længere er den ikke. Derfor bør du nære mistro til den danske sommers vedholdenhed og særligt lure markedet for afbudsrejser, mens vejret herhjemme i en periode har været stabilt (hvis det nu end sker).


Kastrup, Billund, Aarhus, Aalborg eller Odense?

Selvom du måske bor tæt på Billund lufthavn, bør du ikke udelukke andre afrejsedestinationer herhjemme. Priserne på rejser afhænger nemlig af afrejsedestination. Priserne på særligt populære feriedestinationer varierer meget alt efter hvilken lufthavn, du flyver fra, og det kan somme tider sagtens betale sig at laste bilen og køre lidt længere efter lufthavnen.

Som sidebemærkning er der gratis parkering både ved Aalborg og Odense lufthavn, og alene på parkeringspriser kan du altså vælge fordelagtigt.


Køb før eller efter folkeskolernes sommerferie

Naturligvis afhænger også afbudsrejsepriser af udbud og efterspørgsel, og derfor er det næsten direkte umuligt at lave bemærkelsesværdige feriescoops, når folkeskolerne har ferielukket.


Ungt par på tur eller familieferie?

Ønsker du og kæresten at nyde hinandens selskab en uge under solen et vilkårligt, varmt, sted i verden? Så værn jer med tålmodighed og vær indstillet på at skulle slå til kort før afrejsetidspunktet.

Anderledes er det, hvis I er en familie, der skal af sted. I så fald skal I holde øje med udbuddet på markedet og slå til, når I synes, prisen er fornuftig. Der er naturligvis altid chance for, at rejsen bliver endnu billigere, men der er altid større risiko for, at solskinsferien bliver udsolgt for næsen af jer.

Leave a comment