https://www.blivgladnu.dk/lad-dine-laedervarer-holde-laengst-muligt/

Lad dine lædervarer holde længst muligt

pleje af lædervarer

Hvis du er ejer af en læderjakke, et par læderstøvler, en taske i læder eller sågar et par skind handsker, så bør du tænke over at vedligeholde det bedst muligt. De fleste af os har sikkert prøvet at få sprøjtet et par støvler i læder, for at de bedre kan modstå vejrets uforudsigeligheder. Vi har måske til nød fået smurt en taske med læder fedt, men hvor meget tænker du egentlig over vedligeholdelse og pleje af lædervarer generelt?

Pleje af lædervarer – hvorfor?

Vores lædervarer skal plejes for at opretholde læderets smidighed. Læder udtørrer nemlig med tiden, ved helt almindelig brug. Opbevares læder for varmt, udtørrer det endnu hurtigere, og kræver derfor oftere pleje. Det er vigtigt at du sørger for at vedligeholde dine lædervarer lige fra du får dem. Sørger du ikke for at pleje de ting du har i læder, så forværres standen meget hurtigere. Når først skaden er sket, er det en større proces at behandle læderet.

Sådan plejer du dine lædervarer

Hav altid en gang læderfedt eller læderolie stående, så du har det ved hånden, når du skal bruge det. Behandl gerne dine lædervarer med det mindst to gange årligt. Sørg for generelt at opbevare det et køligt, hvor det kan få luft. Det gælder både dine sko, tasker, jakker og andet tøj. Møbler kan være sværere at opbevare køligt, hvis du har dem i din stue. Hold derfor øje med om de trænger til en behandling oftere.

Opbevar dine lædervarer et sted hvor de ikke får direkte sollys. Din læderjakke kan sagtens tåle at komme ud i let regnvejr, men undgå at den får for meget vand. Er den blevet våd, så hæng den straks til tørre, så snart du kan. For den helt rigtige pleje af lædervarer, så spørg en specialist for specifikke produkter. Jeg håber at guiden her hjælper dig til at huske at pleje dine lædervarer, så du kan beholde dem længst muligt.

 

Leave a comment