Ølbrygning er enormt sjovt

Du skal prøve ølbrygning
https://www.blivgladnu.dk/oelbrygning-er-enormt-sjovt/

I den seneste tid er ølbrygning gået hen og blevet en hobby for danskerne. Dette skyldes at special øl i Danmark, er begyndt at få mere og mere opmærksomhed. Dette kommer også til udtryk i de danske supermarkeder, kiosker og tankstationer, hvor specialøllene i stigende grad bliver repræsenteret. Så hvis du elsker øl og den store mængde af forskellige måder de kan smage på, så kan det være at ølbrygning også er noget for dig. Det giver dig nemlig muligheden for at åbne dit helt eget lille hjemmebryggeri. I denne artikel, vil du få tips og tricks til hvordan du kan begynde med at brygge din allerførst øl. Så læs endelig med her i artiklen, hvis du elsker øl i alle dens former.

Ølbrygning – Kend ingredienserne

Når du skal begynde med ølbrygning, er det først og fremmest vigtigt at du kender til dine ingredienser. I enhver øl indgår fire hovedingredienser som er: vand, humle, malt og ølgær. I dette paragraf vil du blive klogere på hver disse ingredienser, således at du ved hvad de skal bruges til.

Vand er den første ingrediens og også den der er nemmest at få fat i. Det vand man finder i de danske vandhaner, er filtreret og derfor oplagt at bruge når du skal brygge dine øl. Humle er den anden ingrediens som man skal bruge til ølbrygning. Planten er kendt for sin højde og de stativer den vokser op ad på de danske marker. Denne plante kan blive helt op til 6 meter høj og bidrager til øllens bitterhed og aroma. Malt er en betegnelse for korn som kortvarigt har fået lov til at spire, inden det høstes og tørres. Under denne process skabes der nogle enzymer i malten, som bidrager til øllens sødme. Det ølgær som der tilsættes, tager faktisk disse enzymer i malten og omdanner det til alkohol. Derfor er der også enormt mange der mener, at dette er den vigtigeste ingrediens. Men i virkeligheden er de alle lige vigtige, for at kunne skabe en øl.

Hvorfor smager øl forskelligt ?

Når man sammenligner øl med fx. vin, så er der en langt større variation i smagene. Dette skyldes at ingredienserne kan variere i meget stor grad. Der findes utallige typer humle, malt og ølgær. Derfor er kominationen af disse helt afgørende for hvilket smagsindtryk du ønsker at skabe i din øl.

Hvis du skal afholde en begivenhed om sommeren, så er teltudlejning den perfekte mulighed!