Rå honning har mange gode egenskaber

rå honning
https://www.blivgladnu.dk/raa-honning-har-mange-gode-egenskaber/

Kender du til de mest væsentlige forskellige på rå honning og den mere konventionelle honning som vi kender den fra supermarkedet? Det kan godt betale sig at gå lidt op i, hvis du er interesseret i at få det bedste for din krop.

Det her er rå honning

Det meste af den honning som sælges i de danske supermarkeder, er den konventionelle honning. Denne honning er bearbejdet og opvarmet, og der er tilsat diverse tilsætningsstoffer. Det betyder at du kan købe honning til den pris du kan i et supermarket, men det betyder også at den naturlige antibakterielle effekt og gavnlige vitaminer som rå honning indeholder, forsvinder under den process. Ved råhonning sikrer du at vitaminer og næringstoffer er bevaret.

Det sker fordi at den ikke varmes op til over 35 grader, som er typisk bistade temperatur. Det sikrer også at man bibeholder de antibakterielle egenskaber, som rå honning naturligt har. Honning i sin rå form mugner heller ikke, da det har et højt indhold af naturligt sukker. Sukker binder væske, og det betyder at væsken suges ud af bakterierne, som tørrer ud og dør. Desuden gør den lave pH-værdi at bakterierne ikke kan overleve. Det gør at råhonning er 100% ren og naturlig.

Et naturligt sødemiddel

Når du bruger ren rå honning, får du et naturligt sødemiddel. Mange søger sødemidler i deres naturlige form til at erstatte sukker som er bearbejdet. Naturlige sødemidler er en sundere løsning til bagning, madlavning osv. Det har selvfølgelig stadig et højt indhold af sukker, men det at det ikke er bearbejdet eller indeholder tilsætningsstoffer, gør det naturlige sødemiddel som rå honning til et sundere og mere næringsholdigt alternativ.

De mest populære naturlige sødestoffer er Stevia fra stevia planten, akacie honning, Manuka honning og den rene rå honning. Den fejl som mange begår, når de går ned i supermarkedet, er at de køber et glas honning eller en pose Stevia uden at læse nærmere på emballagen om hvad produktet ellers indeholder. Ofte er det den bearbejdede honning du finder i supermarkedet. Ligeledes kan din pose Stevia være et kunstigt sødemiddel som blot er blandet med stevia.

Prøv også Manuka honning

Måske har du hørt om Manuka honning. Det er nemlig blevet ekstremt hypet de senere år. Manuka honning er nemlig kendt som det eneste produkt der i sin naturlige form har et højt indhold af MGO eller Methylglyoxal. Det betyder at det har en masse antibakterielle egenskaber, og derfor kan være godt mod bl.a. rifter, ondt i halsen og uren hud. Den rå honning indeholder også Methylglyoxal, men i et noget lavere omfang.