https://www.blivgladnu.dk/tip-undga-at-blive-snydt-ved-trykprovning/

Tip: Undgå at blive snydt ved trykprøvning

trykprøvning

En trykprøvning kan komme på tale i forbindelse med en energimærkning, eller hvis man vil lokalisere eventuelle utætheder i bygningskonstruktionen. Utæthederne kan først og fremmest medføre mug og svamp – men et utæt hus vil også afspejles i varmeregningen, der i sådanne tilfælde vil være tårnhøj!

For nemt at snyde…

For at undgå sygdomme, et dårligt indeklima og en tom pengepung henvender mange sig til firmaer, der alle hævder at kunne udføre jobbet hurtigt, billigt og effektivt. Men det er ikke altid så ligetil… Desværre udsættes rigtig mange for svindel eller sjusk, når de skal have foretaget en trykprøvning.

“Det skriger til himlen, at man kan slippe af sted med at sjuske, fuske og snyde sådan med sit arbejde som trykprøver, uden at nogen opdager det”

Dette har Vivi Gilsager udtalt i en artikel for Ingeniøren den 16. december 2016. Hun er formand i brancheforeningen for blandt andet trykprøvning, Klimaskærm.

Mit råd

Efter bitter erfaring vil jeg råde folk til at få udformet en rapport, der kan dokumentere bygningens luftskifte. Derudover bør vi alle være kritiske, når entreprenøren selv hyrer en trykprøver, der kan “trylle bygningen tæt”.

I stedet skal vi selv ud og undersøge markedet for trykprøvere.

Min anbefaling

Trykprøvning & Energimærkning Danmark arbejder ud fra den gældende lovgivning, og de hjælper dig gennem trykprøvningen fra start til slut.

Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Trykprøvning & Energimærkning Danmark. De giver et helt uforpligtende tilbud – og besvarer alle dine spørgsmål – hvad end de handler om trykprøvning, blowerdoor test, termografering eller energimærkning.

 

Leave a comment