https://www.blivgladnu.dk/vestvolden/

Opdag Vestvolden – Københavns smukkeste løberute

Er du træt af at bevæge dig i de samme trivielle omgivelser, når du ønsker at gøre noget godt for dig selv? I så fald foreslår jeg, at du gør Vestvolden til din helt egen pilgrimsrute i en hektisk hverdag.


Historisk halvcirkel

Fra 1888 til 1892 blev Vestvolden opført i en bue omkring København som en del af byens befæstning. Volden har i dag 14 kilometers asfalteret sti, som strækker sig gennem fire kommuner. Dette kan være den ideelle løberute for dig, der søger et aktivt afbræk i hverdagen og som ønsker at motionere i smukke naturomgivelser. Anlægget er fredet, men du og alle andre er mere end velkomne til at opdage Vestvolden, og der er da også meget mere end en oplagt løberute at lokke med.


Mere end mørk asfalt

Strækningen mellem Avedøre og Utterslev Mose er fyldt med fristelser for den motionerende mand eller kvinde, der trodser fitnesscentret til fordel for frisk luft. Eksempelvis blev der i foråret 2012 opført cykeludfordringsbaner spredt langs volden, og banerne er ideelle til at træne lårmusklerne. Er du mere til otte hjul, kan du udfordre dine færdighed på rulleskøjter på en rulleskøjtebane, som ligger for enden af Vestvolden i Hvidovre.


Er du fit nok?

Den 14 kilometer lange Voldgade kan være en stor mundfuld selv for garvede løbere, og det må her også understreges, at du sagtens kan komme til og fra stien under hele strækningen, således at du kan løbe eller cykle en rute, der matcher netop din form.

I så fald dine løbesko er støvede, eller hvis du tvivler på egne evner, kan du med fordel starte ved Sundhedssporet i Rødovre. Sundhedssporet er en rute på 2,3 kilometer, hvor du kan måle kondital og BMI ved hjælp af diverse tavler, der er tilpasset lige netop sporets terræn og længde. På den måde kan du løbende holde styr på formen og motionere efter målbare målsætninger.

 

Leave a comment