https://www.blivgladnu.dk/bliv-gladere-ved-at-fa-lost-konflikterne/

Bliv gladere ved at få løst konflikterne

stresshåndtering

Arbejder du ligesom jeg, på en arbejdsplads med mange forskellige personligheder og går bølgerne nogle gange lidt højt? Jeg kender selv fra min egen arbejdsplads at stressede og ekstra pressede situationer, hurtigt kan føre til konflikter. Mest af alt fordi man har forskellige måder at håndtere en stresset situation på. Det indså jeg under et kursus med foredragsholder Lars Klingert. Han talte nemlig meget om både stresshåndtering og konflikthåndtering, og fik mig til at forstå hvorfor vi håndterer situationer som vi gør.

Det er ikke konflikten, men evnen til at håndtere den

Oftest er det ikke selve konflikten der er problemet, men den måde vi håndterer konflikten på. Det er en reminder jeg har husket mig selv på lige siden foredraget omhandlende konflikthåndtering med Lars Klingert. På kurset fik vi både forståelse for, hvorfor vi reagerer som vi gør, og indsigt i hvordan vi håndterer disse situationer. Det har lært mig at være mere lyttende og mindre subjektiv i min håndtering af konflikter.

Konflikter og stressede situationer hænger ofte sammen, og derfor var det også oplagt at kurset foruden konflikthåndtering og præsentationsteknik, også omhandlede stresshåndtering. Gøres der ikke noget ved den stress som man i kortere eller længere perioder, udsættes for på arbejdspladsen, bliver det nemlig også svært at være konstruktiv ift. konflikthåndtering.

Brug den rette præsentationsteknik til at brænde igennem

En præsentationsteknik går ikke kun ud på at tale foran større forsamlinger. Det handler også om at bryde igennem med sit budskab. At træde op og blive hørt. Dette gør sig netop også gældende i konflikter, hvor det er vigtigt at alle involverede parter høres. Jeg har ofte selv været den stille person, som har givet andre ret, for selv at få fred, men jeg er blevet bedre og bedre til at ytre min mening og brænde igennem med den.

Jeg må sige at jeg har fået meget ud af kurset om stresshåndtering, præsentationsteknik og konflikthåndtering, og selvom det snart er nogle måneder siden, så bruger jeg stadig Kars Klingerts metoder og værkøjer. Personligt føler jeg at det har gjort meget for kollegaskabet på min arbejdsplads, og hvis mit indlæg kan sætte gang i nogle tanker, og ændre mindset for bare en enkelt person, så har det haft en effekt.

Leave a comment