Dødsbo: Få hjælp til det praktiske i den svære tid

dødsbo
https://www.blivgladnu.dk/doedsbo-faa-hjaelp-til-det-praktiske-i-den-svaere-tid/

Et dødsbo er ofte rum for stor sorg. Foruden værdigenstande, møbler og andet inventar er det fyldt med minder, og det gør det svært at tænke klart i sorgen. Der er imidlertid stramme regler for, hvordan den afdødes bolig og ejendele skal håndteres. Derfor tilbyder Danske Arveretsadvokater deres hjælp, så du ikke står alene med huset, håbløsheden og forvirringen. Læs med i blogindlægget, og få styr på, hvordan behandlingen af et dødsbo foregår.

Hvordan fordeles arven fra et dødsbo?

Når en afdød efterlader sig værdier, er det vigtigste at sikre sig, at disse værdier tilfalder de rette arvinger. Derfor er der regler om, at man ikke kan fordele arven blandt arvingerne, før skifteretten har godkendt fordelingen. Skifteretten sørger kort sagt for, at eventuel gæld bliver betalt til kreditorerne, og at de rette arvinger får, hvad der tilhører dem. Før der er udstedt en såkaldt skifteretsattest, må man altså ikke overtage hverken inventar eller værdigenstande i dødsboet. Det lyder måske relativt simpelt, men der kan faktisk være stor forskel på, hvordan boskiftet skal foregå. Det kan nemlig behandles på hele syv forskellige måder. Hvordan boskiftet skal behandles afhænger af flere ting. Det gælder faktorer som gæld, formue, og fællesøkonomi, men også om den afdøde efterlader sig en ægtefælle og eller børn.

Få hjælp til at træffe den rigtige beslutning

Et boskifte kan uden tvivl føles som en stressende og uoverskuelig byrde for de pårørende. Ikke nok med at man stadig er berørt af dødsfaldet, så er der en masse juridiske regler, som de færreste kender til. Det kan derfor hurtigt føles som om, man er på gyngende grund. Derfor er det en rigtig god idé at kontakte en specialiseret arveretsadvokat, som kan hjælpe med at skabe overblik og tryghed. Valget af boskifte kan nemlig have konsekvenser for de pårørende, og det er vigtigt at være opmærksom på, hvad det konkrete boskifte vil betyde for dem i praksis.

Professionelle fagfolk skaber overblik

Danske Arveretsadvokater er en forening af omkring 300 advokater, der har stor ekspertise og erfaring i behandling af sager, der bl.a. omhandler behandling af et dødsbo. Du kan derfor lade dem vejlede dig gennem lovteksterne og bestemmelserne for, hvordan boskiftet kan foregå. Med dem i ryggen har du kort sagt den bedst tænkelige juridiske støtte.

Du kan læse mere om Danske Arveretsadvokater på deres hjemmeside eller booke en uforpligtende samtale for at høre nærmere om, hvad de kan gøre for dig.