https://www.blivgladnu.dk/find-motivationen-til-at-traene-ved-at-folge-disse-rad/

Find motivationen til at træne, ved at følge disse råd

motivationen til at træne

Er du gået lidt død i den sædvanlige løbetur, eller er det en pinsel hver gang du stiger op på step maskinen? Vi kender nok alle til at køre lidt død i de samme trænings rutiner. Ofte ender det ud i flere og flere undskyldninger for at droppe turen i fitness centret, og det bliver sværere og sværere at komme i gang igen. En ond cirkel rent ud sagt! Derfor deler jeg i indlægget her, 4 simple råd til at genskabe motivationen til at træne, og dermed give dig energien og glæden ved motion tilbage.

 1. Find en trænings makker – I tider hvor sofaen trækker mere end trænings centret, så er det godt at have en anden til at hive en op af sofaen. Lav derfor aftaler med en trænings makker. Så er det lettere at komme afsted.
 2. Drop undskyldningerne – Undskyldninger har vi nok af. I hvert fald når vi ikke gider. Stop undskyldningerne både over for dig selv og over for din trænings makker, og tænk på de gode ting ved at tage afsted til træning og find på den måde motivationen til at træne.
 3. Gør det overskueligt for dig selv – Hvis du allerede hjemmefra sidder og tænker, at du ikke orker en times træning, så ændr din rutine. Tag en halv times intens træning i stedet for. Føles en halv time på løbebåndet som uendeligt lang tid, så del din træning op i tre pas a 10 minutter. 10 minutter på løbebåndet lyder overskueligt, og det gør 10 minutter på henholdsvis crosstrainer og maveøvlser også.
 4. Dyrk motion der er sjovt. Nogle gange kan det hjælpe at undersøge hvilke hold dit trænings center tilbyder, eller endda at melde sig til en form for holdsport.
  • Krav Maga er en virkelig sjov motionsform, hvor du samtidig lærer selvforsvar og lynhurtigt kommer i god form.
  • Er du ikke så meget til kontakt sport, men kan godt lide kombinationen af boksning og sved på panden, så er Thai-bo måske noget for dig. Her slår man forskellige slag ud i luften til høj musik. Du øver en serie af trin, spark, hop, refleks og slag, som i slutningen af timen gennemføres til højt musik i hurtigt tempo. Sveddryppende sjovt!
  • Meld dig til en holdsport. Hvad enten det er volley, håndbold, fodbold, floorball eller noget andet, så er det sociale sammenhold ved en holdsport et godt trækplaster for at møde op hver gang.
  • Er du ikke helt til holdsport, så kan du måske finde motivationen til at træne, ved evt. at leje en badminton bane med en makker eller tre, og spille en times single eller double. Det er jer der bestemmer hvor seriøst eller hvor sjovt det skal være.
  • Du kan også danse motivationen frem. Det siges at musik gør en glad. Prøv Zumba, funk, hiphop eller dancefit og find rytmerne frem.

Leave a comment