https://www.blivgladnu.dk/sadan-holder-du-dine-makeup-borster-rene/

Sådan holder du dine makeup børster rene

rengøring af makeup børster

Hvor tit vasker du egentlig dine makeup børster? Hvis dit svar er ‘aldrig’, så kan jeg forsikre dig om at du ikke er den eneste, som aldrig vasker sine børster og pensler til makeup. Ikke desto mindre, er det noget du bør begynde på med det samme. Dine børster kan nemlig ende med at være mere skadelige end gavnlige for din hud. Derfor deler jeg her en guide til rengøring af makeup børster.

Rengøring af makeup børster – hvorfor?

Det er vigtigt at de børster og pensler, som du bruger til at lægge din makeup, bliver vasket minimum en gang om ugen, for at din hud ikke bliver udsat for for mange bakterier. Bakterier fra gamle makeup rester kan nemlig give urenheder og tilstoppede porer. Gør derfor rengøring af makeup børster til en ugentlig vane. Din hud vil takke dig for det.

Sådan behandler du dine børster og pensler bedst muligt

Vask dine makeup børster en gang om ugen. Gør dem våde ved kort at dyppe dem i lunkent vand, og vask dem derefter i en lille klat shampoo, mild sæbe, opvaskemiddel eller en makeup børste rens, i håndfladen- bare det fjerner fedtet. Bliv ved at vende penslen i shampoen ind til det ikke længere tager farve af makeup rester.

Tør dine pensler og børster ved let at klemme vandet ud af dem. Læg dem derefter til tørre på et håndklæde. Det er vigtigt at de ikke står op og tørrer, da vandet da vil rende ned og løsne limen, som hårene sidder fast på børsten med.

For ekstra pleje og rengøring af makeup børster, så desinficer dem en gang om måneden i sprit. Denne metode kan gøre hårene i penslerne utroligt tørre, så brug gerne en lille smule balsam på dem efterfølgende, og skyl og tør dem så igen.

Passer du godt på dine børster, så passer de også godt på din hud, og du kan have dine makeup børster i mange år frem.

Leave a comment