https://www.blivgladnu.dk/sadan-holder-du-dine-pelsjakker/

Sådan holder du dine pelsjakker

opbevaring af pelsjakke

Har du en pelsjakke, så har du sikkert givet mange penge for den. Med forårets indtræden er det ved at være tid, til at pakke pelsen væk indtil næste vinter. For at din pels skal holde i mange år frem, så er det dog vigtigt at du sørger for at holde den, og opbevare den korrekt. Der er nemlig bestemte retningslinjer for opbevaring af pelsjakke. Måske kender du ikke alle sammen. Så læs de gode råd nedenfor.

Seks gode råd til opbevaring af pelsjakke

  1. Brug en bredskuldret bøjle til din pelsjakke. En pels er ofte ret tung. Hænger du den på en smal bøjle, vil pelsen blive trukket ud af form.
  2. For bedst opbevaring af pelsjakke, så lad den hænge frit, så der ikke hænger andet op áf, og trykker hårene flade.
  3. Hav gerne din pels hængende i en garment bag i f.eks. bomuld eller uld. Det er vigtig at du ikke opbevarer den i en plastikpose eller andet kunst materiale, da pelsen ikke kan ånde i dette. Den skal have luft for at hårene ikke bliver tørre og knækker.
  4. Opbevar din pels et mørkt sted, eller som minimum et sted hvor den ikke får direkte sollys. Sollys kan nemlig give farveforandringer i pelsen.
  5. Opbevaring af peljakke skal ske i et køligt (men ikke fugtigt) rum. Placér den aldrig tæt ved radiator eller anden varmekilde, selvom den har været ude i sne- eller regnvejr. Hvis ikke din pelsjakke opbevares tørt og køligt, så mørner læderet, og det resulterer i at skindet revner og hårene falder af.
  6. Bring gerne din pels til rens en gang i mellem, for at få fjernet fedt og snavs. Når pelsjakken er helt ren, mindskes risikoen for mølangreb.

Disse 6 råd kan du rimelig nemt følge, og de fleste koster dig ikke ekstra. Vil du derimod have en professionel til at sørge for opbevaring af pelsjakke, så er dette også en mulighed flere steder i landet. På den måde er du sikker på at din pels opbevares korrekt, og den får et tjek for huller, eventuelle reparationer mm.

Leave a comment