https://www.blivgladnu.dk/vand-eller-brandskade-hvad-gor-du/

vand- eller brandskade – hvad gør du?

brandskade

Der er ingen af og der har lyst til at komme ud for hverken vandskade eller brandskade. Ikke desto mindre sker det for mange. Vandskader forårsaget af vejret, er især blevet hyppigere de sidste år. Dette har også betydet et større antal fugtskader, som har resulteret i at skadeservice firmaer har måttet rykke ud i forbindelse med fjernelse af skimmelsvamp.

Det skaber en uvant og dermed utryg situation for familier, som ved disse skader, mister meget af det de ejer, og i nogle tilfælde endda må genhuses. Derfor deler jeg i indlægget her, nogle råd til at gøre en sur situation til en lidt gladere og nemmere en af slagsen.

Sørg for at være forbredt

Man kan selvfølgelig ikke være forberedt på alle situationer i livet. Et sted hvor vi dog kan være forberedte er i forbindelse med en vanskade fra naturens side. Hold øje med vejrudsigten og de seneste vejr meldinger i forbindelse med dårligt vejr. Sørg for ikke at opbevare værdifulde ting i kælderen, hold så mange ting som muligt væk fra gulvhøjde og stil spande og klude klar de steder i huset, som du ved er utæt. På den måde er du selv med til at minimere de vand- og fugtskader, der måtte komme i forbindelse med en oversvømmelse eller orkan.

Vid hvad du skal gøre når skaden er sket

I mange tilfælde ved folk ikke præcis hvad de skal gøre ved brandskade, oversvømmelse eller andet. Forsikringen skal selvfølgelig kontaktes. De kan sandsynligvis hjælpe dig med at få kontakt til et skadeservice firma, som kan hjælpe med ting som oprydning, rengøring og genhusning. Et skadeservice firma rykker i nogle tilfælde allerede ud, mens branden forsøges slukket. Her kan de hjælpe beboere og ejendele ud, og finde ud af hvad der videre skal ske.

Efter en brand efterlades vandskader fra brandvæsenets brandslanger, og det betyder bolig og inventar skal undersøges for fugtskader, og fjernelse af skimmelsvamp skal ske hurtigst muligt efter.

Et skadeservice firma kan også hjælpe med graffitirens

En ting man måske ikke tænker over, men som et skadeservice firma faktisk også udfører, er facade- og graffitirens. Et firma som SSG står for en sådan opgave, sammen med alt andet. Læs gerne deres hjemmeside for flere gode råd.

 

Leave a comment