Trykprøvning: Vejen til en billigere varmeregning

Trykprøvning giver tryghed
https://www.blivgladnu.dk/trykproevning-vejen-til-en-billigere-varmeregning/

Det behøver ikke blive koldt indenfor, bare fordi det er koldt udenfor. Det kræver bare, at du har en tæt bolig. Kan du ikke forstå, hvorfor din varmeregning er så høj, og synes du ikke, du får nok varme for pengene? Så er det sandsynligvis, fordi din bolig er utæt. Det kan en trykprøvning undersøge for dig.

Hvad er en trykprøvning?

Utætte huse kan føre meget dårligt med sig, både for dig, din bolig og klimaet. Derfor laver man både i nybyggerier og eksisterende boliger det, der kaldes en blowerdoortest. Blowerdoortest, trykprøvning eller tæthedsprøvning er alle ord for den samme handling: nemlig en undersøgelse af husets tæthed.

Det foregår ved, at man sætter en skærm (blowerdoor) op i døråbningen og herefter skaber under- og overtryk i boligen. Mens undersøgelsen foregår, er det vigtigt, at alle ventilationsåbninger er aflukket, så man udelukkende måler på luftstrømmene i boligen.

Derfor er trykprøvning vigtigt

Der er rigtig mange fordele ved at få lavet en trykprøvning. Faktisk er husets tæthed så vigtigt, at trykprøvning er et krav i nybyggerier. Eksisterende huse har dog også rigtig meget gavn af det, se bare her.

Fordele ved trykprøvning

  • Billigere varmeregning: Når din bolig er tæt, vil varmen ikke sive ud, og du skal derfor ikke bruge helt så meget energi på at varme boligen op. Det betyder, at du vil kunne spare penge på den front.
  • Bedre klima: Når du ikke spilder penge eller energi på at varme din bolig op, sparer du også på jordens ressourcer, og dét er godt for klimaet.
  • Sundere indeklima: En tæt bolig er en tryg bolig. Du forebygger nemlig fugtskader, som kan udvikle sig til skimmelsvamp.

Hvad koster trykprøvning?

Kort sagt afhænger prisen af boligen. Det gælder både i forhold til størrelsen, men også om boligen er et nybyggeri, et enkelthus eller en del af et større boligkompleks. Ved nybyggerier kan det også ofte betale sig at vælge nogle af de pakketilbud, som fx Trykprøvning & Energimærkning Danmark tilbyder. Her har du mulighed for at få både fortrykprøvning, trykprøvning og energimærkning i et pakkekøb, hvor du sparer mange penge. Du kan se mange flere tilbud og priser på deres hjemmeside.

Hvem kontakter jeg?

Hvis du gerne vil have en pålidelig og professionel samarbejdspartner, er Trykprøvning & Energimærkning Danmark den helt rette samarbejdspartner. De er særligt specialiserede i trykprøvning og har bl.a. erfaring fra byggebranchen.